Vrei sa afli primul de promotiile DSDentalClinic?

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Inscrie-te !

Endodontie Moderna

Endodontie Moderna
0 12 January 2015

APARATURA  SI  INSTRUMENTAR  ENDODONTIC  MODERN

 

  1. DIGA SI CLEMELE DE FIXARE

 10917588_868873799800084_967852003_nDiga de cauciuc, o inventie ingenioasa si mai veche-Barnum 1865-nu este folosita inca sistematic, cu toate ca este un gest simplu si indispensabil inaintea oricarui tratament endodontic. Argumentele pentru folosirea ei sunt numeroase: securitate (solutiile de spalaturi si solventii toxici nu pot trece in cavitatea bucala si mai ales elimina riscul extrem de grav de inghitire al instrumentelor endodontice), confortul (este atat pentru pacient, durata mai mica a tratamentului si eliminarea inghitirii diferitelor produse, cat si si pentru medic, oferind o vizibilitate mult mai buna asupra campului operator ) si nu in ultimul rand asepsie ( contaminarea campului operator este minima si de asemenea contaminarea medicului cu saliva pacientului).

  1. ENDOMOTOR SI APEXLOCATOR DE ULTIMA GENERATIE

 Folosirea endomotorului scade mult in durata prepararii canalului asigurand o preparare care mentine anatomia canalului (preparare 3D) si ofera clinicianului siguranta unei obturatii de calitate intr-un timp relativ scurt, crescand in acelasi timp si confortul pacientului; sunt extrem de silentioase, reducand teama pacientilor ca urmare a tratamentului. De asemenea prezinta sisteme de siguranta reducand riscul fracturarii acelor in canal si respectiv pierderea definitiva a dintelui de pe arcada. Utilizarea apex locatorului asigura clinicianul dar si pacientul de un tratament corect (pana la apexul radacinii) ca urmare a determinarii corecte a lungimii canalului.

  1. SISTEM DE OBTURARE VERTICALA A GUTAPERCII LA CALD DE ULTIMA GENERATIE

Acest sistem modern ajuta injectarea rapida in canal a materialului de obturare(gutapercha) la temperatura de plastifiere ideala, asigurand o obturatie densa si compacta pe toata lungimea canalului radicular inclusiv a canalelor accesorii ale radacinii.

  1. ACE ROTATIVE din NI-TI SPECIALE utilizate cu ajutorul ENDOMOTORULUI

protaperdentsply-9Acele rotative din Ni-Ti folosite sunt foarte flexibile si mult mai rezistente comparativ cu cele clasice permitand tratamentul de canal al multor dinti cu radacini cu curburi accentuate, care pana nu demult puteau fi considerate imposibil de tratat corect si in siguranta de catre multi dentisti, de asemenea ele poseda conicitati mai mari decat acele clasice Ni-Ti standard, asigurand o inlaturare eficienta a substantei dentare din interiorul radacinii infectate microbian.

 

 

  1. MICROSCOPUL ENDODONTIC

Introducerea microscopului in endodontie a determinat dezvoltarea remarcabila a acestei ramuri a stomatologiei- endodontia. In acest domeniu , microscopul poate fi folosit cu succes in deschiderea perfecta a camerei pulpare, in reperarea canalelor radiculare, dar mai ales in depistarea canalelor ascunse,evidentierea fracturilor , perforatiilor, tratamentul si retratamentul canalelor, obturatia de canal, localizarea si indepartarea acelor rupte in canalul radicular.

Sursa articol : endodontiecraiutitiana.wordpress.com


Pin It on Pinterest