Vrei sa afli primul de promotiile DSDentalClinic?

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Inscrie-te !

Ingrijire dupa extractie (postextractional)

Ingrijire dupa extractie (postextractional)
0 17 November 2014

Indicații de ingrijire dupa extractie (postextractionale)

  •  Tineți strâns compresa cu care plecați de la medicul stomatolog timp de o ora, ea ajută atât la protejarea inițiala a cheagului de sânge proaspăt format în locul rămas după extracția rădăcinilor (alveola) cât și la oprirea sângerării. După o ora aruncați compresa la gunoi și nu o înlocuiți cu nimic! Dacă după această oră sângerarea nu s-a oprit este bine sa sunați medicul. Nu ignorați sângerările prelungite.
  • 2 ore după momentul extracției nu aveți voie să mâncați sau să beți
  • Nu clatiti abundent si sub nici o forma, nu umblati cu vreun obiect in rana(am avut pacienti care erau nedumeriti de ce nu ramane un loc gol acolo si incercau sa elimine din alveola cheagul abia format, repornind sangerarea).
  • Nu consumati lactate 2-3 zile dupa extractie( lactatele sunt un mediu excelent pentru dezvoltarea microbilor)
  • Nu luati antibiotice dupa ureche! Sunt pacienti care daca simt o usoara durere dupa ce enestezia dispare se gandesc ca au infectie si iau antibiotice fara a consulta stomatologul. Daca aveti dubii ca este totul in regula dupa o extractie nu va tratati singuri acasa ci mergeti la cabinet pentru ca medicul sa va spuna daca este sau nu nevoie de tratament cu antibiotic.
  • Calmante puteti lua dupa ce trec cele 2 ore de la extractie in cazul in care aveti dureri, insa atentie ce calmante luati si mai ales mancati inainte!
  • Atunci cand mancati, dupa cele 2 ore de la extractie, nu consumati alimente foarte reci sau foarte fierbinti pentru ca ele pot distruge cheagul format in alveola pe baza caruia se face vindecarea
  • Daca sunteti fumator este foarte important sa prelungiti cat mai mult intervalul intre momentul extractiei si prima tigara pentru ca si nicotina poate provoca infectarea cheagului si intarzierea vindecarii.
  • Nu intrerupeti igienizarea dintilor in seara zilei cu extractia decat daca aceasta a avut loc cu mai putin de 3 ore inainte de culcare, insa nu insistati cu periuta in zona extractiei.

Pentru mai multe informatii sau cazuri de urgenta va asteptam in cabinet! Dr Diana Stanescu – Medic coordonator DSDentalClinic


Pin It on Pinterest