Vrei sa afli primul de promotiile DSDentalClinic?

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Inscrie-te !

Proteze dentare

Proteze dentare
0 17 November 2014

Protezele dentare sunt structuri dentare mobile, care imită dinții originali ca formă, culoare, etcproteza_totala. Sunt folosite ca variante de tratament pacientilor cărora le lipseste o parte sau întreaga dantură.
Deşi confortul pacientului nu este ca atunci când avea dinții naturali, tehnicile şi materialele moderne fac ca o astfel de proteză să fie foarte bine tolerată de pacient.
Astăzi, exista doua tipuri principale de proteze dentare: totale sau parțiale.

I. Proteze dentare totale
Acești dinți falși sunt proiectați pentru înlocuirea tuturor dinților ce lipsesc de pe ambele arcade.

  • Proteza totală convențională

este plasată în gură după ce toți dinții au fost extrași și țesuturile gingivale sunt vindecate (vindecarea 100% poate dura câteva luni).

  • Proteza totală imediată este inserată imediat după ce dinții sunt extrași. În avanpremieră, medicul stomatolog va masura și va face mulajul maxilarului. Acest tip de proteză are avantajul că pacientul nu va ramane fără dantură timp îndelungat, iar dezavantajul este ca trebuie “captușită” la câteva luni dupa ce s-a fixat, deoarece osul se remodelează pe masură ce se vindec. În acest fel proteza nu își pierde stabilitatea.

II. Protezele dentare parțiale
Acest tip de proteză se aplică în zona edentată și se sprijină pe dinții vecini. Exista doua tipuri de proteze parțiale: fixe și mobile.

  • punte Proteza dentara fixa este cunoscută sub denumirea de “punte dentară” care este cimentată permanet pe dinții stâlpi cu ajutorul unui ciment dentar. Este confortabilă și arată natural, dar costul acesteia este putin mai ridicat decat al unei proteze mobile.
  • Proteza mobilă este de obicei fixată/legată de ceilalti dinți printr-o clemă metalică. Aceasta se poate stabiliza pe și în afara dinților. Avantajul unei proteze dentare mobile este acela că poate fi scoasă pentru curațare și este mai usor de “mânuit” decat versiunea fixa.

Un alt tip de proteză este “supraproteza” – o proteza totala/completă care acoperă dinții rămași sau implanturile dentare.

 

Pentru mai multe informatii va asteptam in cabinet! Dr. Diana Stanescu, Medic Coordonator DSDentalClinic


Pin It on Pinterest