Vrei sa afli primul de promotiile DSDentalClinic?

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Inscrie-te !

Sigilare dentara

Sigilare dentara
0 17 November 2014

Sigilare dentara – o masura extrem de eficienta de preventie. Respectarea unei igiene corecte (periaj zilnic, folosirea aței dentare, a apei de gură) sigilarea dinților vă poate scuti de multe probleme, dar unele zone nu pot fi curățate adecvat, în ciuda eforturilor, fiind greu accesibile pentru periaj (premolarii și, în special,molarii).

Suprafețele dentare pot prezenta șanturi sau mici fisuri în care se acumulează bacterii ce în timp conduc la formarea cariilor dentare, ce afectează chiar și copii  foarte mici.

O sigilare dentara se recomandă a fi facută imediat dupa eruperea dinților permanenți (începând cu varsta de 6 ani). Având în vedere că este vorba despre o masură de prevenire, nu implica anestezie sau utilizarea frezelor și nu este dureroasă, procedura fiind foarte ușor acceptată de către copii. Nu este, însă, exclusiv destinată unei anumite varste, ci poate fi realizată și în cazul adultilor, în condițiile în care dinții nu prezintă carii.

Protecția sigilării se mentine pentru aproximativ 2 ani, cu condiția menținerii unei igiene corecte. Vă recomandăm să nu omiteți controalele periodice la cabinetul stomatologic.

Pentru mai multe informatii va asteptam in cabinet! Dr. Diana Stanescu Medic Dentist Coordonator DSDentalClinic

Posted in Profilaxie | Tags:

Pin It on Pinterest