Vrei sa afli primul de promotiile DSDentalClinic?

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Inscrie-te !

Sinus lift

Sinus lift
0 17 November 2014
  • Sinus lift (ridicarea membranei sinusale prin adiție de os) , este o procedură chirurgicală aditivă care permite cresterea cantitații de os în zona posterioară a maxilarului; este folosită atunci cand pozitia și mărimea sinusurilor maxilare fac imposibilă procedura de inserare a implanturilor în maxilar, în zona maselelor, și presupune adaugarea unei cantitați de os pentru a putea integra corect un implant dentar.

Ce este sinusul maxilar ?

  • Sinusul maxilar este ocavitate în interiorul osului maxilar,sinus-lift_1 plină cu aer care comunică cucavitatea nazală și celelalte sinusuri (frontal, sfenoid, etmoid). Această cavitate este de cele mai multe ori în relație de vecinatate directă cu radacinile molarilor și ale premolarilor. Cand acesti dinți sunt extrași, osul alveolar în care au fost implantați se resoarbe printr-un proces normal fiziologic, datorat parțial lipsei de stimulare a osului (prin intermediul radacinilor dinților, osul primeste forțe fiziologice ce-i stimulează troficitatea) și parțial presiunii exercitate de aerul aflat în cavitațile sinusale.
  • Din cauza acestei resorbții de cele mai multe ori cantitatea de os este insuficintă pentru inserarea corectă a unui implant dentar. Pentru a aprecia corect cantitatea de os sunt necesare investigații de bază precum radiografia panoramică ce oferă o imagine de ansamblu și CT-ulpentru o imagine mult mai detaliată a structurii și densitații osoase.

Procedura de sinus lifting este, cum sugerează și numele, ridicarea mucoasei ce tapetează sinusul și inserarea de os artificial sau natural pentru a mări oferta osoasă pentru implant cu câțiva milimetri.

Elevarea sinusului maxilar se poate realiza în 2 moduri:

  • extern–  se crează în dreptul zonei premolarilor și molarilor, spre lateral, o fereastră  prin care se ridică membrana sinusală și se introduce substanța osoasă ( sub formă de granule sau bloc osos )
  • intern– în zona premolarilor și molarilor, la nivelul crestei ,se crează o cale de acces către sinusul maxilar. Împingându-se cu grijă membrana sinusala, se introduce substanța osoasă, os, pentru crearea unei înălțimi – lațimi corespunzătoare suportului unui implant dentar de caliate.

Ca și abordare chirugicală, inserția implanturilor dentare poate avea loc în anumite cazuri în aceiași ședința cu procedura de sinus lift ( doar în cazul sinus-liftingului intern ) sau în altele, inserția implanturilor dentare poate fi întârziată cu 6 pana la 8 luni, ea realizandu-se ulterior intervenției de sinus lift – cazul sinus lifting-ului extern.

Pentru mai multe informatii va asteptam in cabinet! Dr. Diana Stanescu, Medic Coorodonator DSDentalClinic


Pin It on Pinterest